۱۳۹۲ دی ۲۷, جمعه

دیدار پرسپولیس و استقلال هیاهویی بود برای هیچ!

< هیاهو برای هیچ >   سالهاست که تیتر دیدار استقلال و پرسپولیس است ..!

 دو باشگاهی که اگر درست هدایت شوند می تواند فوتبال ملی ما را دگرگون کند..!

این فوتبال با این آدمها و این سیاست کنترل فوتبال از نظر امنیتی بیمار است و امکان ندارد که به جایی برسد!!





امثال حاج فتح الله زاده ، سردار پاسدار رویانیان  ، علی دایی ، قلعه نوعی و...در بدنه این فوتبال  مثل لاشخور خانه کردند و همه چیز را از این فوتبال گرفتند !!




با پایان یافتن جنگ ویرانگر ایران و عراق و حضور گام به گام آدم های حکومتی و غیر ورزشی در فوتبال ایران باید گفت که دیدارهای استقلال و پرسپولیس بازی به بازی با شکل و شمایلی غیر فوتبالی تر به نمایش در آمد تا جایی که خیلی ها احساس کردند که این بازی نباید برنده ای داشته باشد تا اتفاقی نیفتند.....

فوتبال در جمهوری اسلامی از آغاز دهه هفتاد به واقع با اوضاع و احوال سیاسی و امنیتی گره خورد و زمانی که دیگر قرار شد تا هیچ دیداریی با تماشاگر بالاتر از سه هزار نفر در ورزشگاه قدیمی امجدیه برگزار نشود مشخص گردید که فوتبال برای مقامات امنیتی در جمهوری اسلامی از حساسیت ویژه ای نسبت به تمام رشته های دیگر ورزشی برخودار است!!





حضور آدم های غیر ورزشی و به روايتي سیاسی در دو تیم پرسپولیس و استقلال نه فقط این دو تیم را از بستر طبیعی فوتبال خارج کرده است  ، بلکه به شکلی مستقیم در روند فوتبال جمهوری اسلامی به سوی یک فوتبال سیاسی ، امنیتی و دولتی نقش داشته و دیگر تیم های پر طرفدار در شهرستان ها هر یک گرفتار چنین بساطی شده اند ..!

امروز پرسپولیس و استقلال در بدترین دوران زندگانی  خود به سر می برند و دوری آنان از مدیریت مردمی و قابل قبول تا آنجاست که گویی هر دیدار آنان صحنه مقابله طرفداران با مدیریت تحمیلی و فرمايشي به شمار می رود!!




.به هر حال در باره پرسپولیس و استقلال باید بگویم که این دو این تیم در دل مردم ایران در طول دهه های گذشته و با چند نسل زندگی کرده اند و صاحب اصلی آنان مردم هستند و بلاخره یک روز باید پر طرفدارترین تیم های ایران و به قولی آسیا به صاحبان اصلی انان یعنی مردم باز گردانده شوند  ...

. در طول دیدارهای پرسپولیس و استقلال در دهه های هفتاد و هشتاد بسیاری از نتایج به شکلی رقم زده شد که بسیاری از تماشاگران دو تیم هرگز نتوانسته اند آن را یک نتیجه طبیعی و بیرون آمده از فوتبال بداند و حرف هایی به میان آمد که سر کله آدم های فراتر از فوتبال و ورزش را با تماشا می گذاشتد و آدم هایی که سایه آنان همه گاه در بیست سال گذشته بر فوتبال جمهوری اسلامی احساس شده و با گذشت زمان این سایه های کاملا بیگانه با فوتبال بیشتر و بیشتر ملموس بوده است.



 این سایه های بیگانه در طول دو دهه کاری کردند که تماشایی ترین وپر جاذبه ترین دیدار باشگاهی ایران از پنجاه ، شصت سال پیش به این طرف حالا در شرایطی قرار گیرد که هیچ گونه لذت وشوقی باقی نگذارد و بارها در دیدارهای اخیر دیدیم که بسیاری گقتند:

 دیدار پرسپولیس و استقلال هیاهویی بود برای هیچ. ......امیر برادران

۱۳۹۲ دی ۲۶, پنجشنبه

اظهار نظر کارشناسانه علی دایی اسطوره و شناسنامه فوتبال جمهوری اسلامی !

اظهار نظر کارشناسانه علی دایی اسطوره و شناسنامه فوتبال جمهوری اسلامی :

 رسانه‌ها صحبت از پایین بودن کیفیت لیگ می‌کنند و سطح آن را بسیار پایین می‌دانند. آیا آنها کیفیت لیگ‌های دیگر را هم دیده‌اند؟






 یک عده‌ای هجمه را علیه لیگ ایجاد می‌کنند و لیگ ما را بی‌کیفیت جلوه دهند. فوتبال ما از گذشته همین بوده است و از گذشته بهتر شده است نه بدتر!!!...

۱۳۹۲ دی ۲۴, سه‌شنبه

پول خوشبختی نمیاره ، اما بی پولی بدبختی میاره!


می گویند که پول خوشبختی نمیاره ، اما بی پولی بدبختی میاره...!

 این جمله مصداق اوضاع و احوال امروز نظام جمهوری اسلامی است  که از بی پولی به بدبختی افتاده است...!

نگاه کنید به فوتبال ، مدیرانی که فقط با پول مدیریت می کنند امثال حاج فتح الله زاده ،سردار پاسدار  رویانیان ..!

 رئیس فدراسیون فوتبال  ، علی کفاشیان می گوید که سه و نیم میلیون دلار مطالبات بین‌المللی فدراسیون فوتبال بلوکه شده است،  یک و نیم میلیون دلار پول مطالبات ما از AFC در خزانه آمریکاست. همچنین یک و نیم میلیون دلار هزینه آماده‌سازی تیم ملی ایران است که متاسفانه بلوکه شده و یک و نیم میلیون دلار هم برای پروژه گل و ساخت و سازهای ما در کمپ تیم‌های ملی است که هیچکدام پرداخت نشده. 270 هزار دلار هم مربوط به داوران است که آن را هم دریافت نکرده‌اندو این روز ها هم مذاکرات 5+1 را دنبال می کند !!

نظام اسلامی   بیست و پنج  سال پیش  بخاطرنداشتن  پول و ابزار جنگی ،  مجبور شد که جام زهر را بنوشند!!
امروز هم به خاطر تحریم ها و نداشتن پول ..! دست به هر کاری حاضر شدن بزنند...! حتی توقف غنی سازی اورانیوم که در سالهای گذشته نزدیک به 170 میلیارد دلار  برای آن هزنیه کرده بودند تا شاید بتواند به توسل به آن اسلام را در سایر کشور ها گسترش دهند !





 این همان بی پولی است که بدبختی آورده است و سفر هیئت انگلیسی هم بطور واضح نشان می دهد که اینها به کجا وابسته هستند!!
 .ریشه های این نظام در انگلستان است...نگاهی کنید به رسانه های فارسی زبان که در دنیای تکنولوژی امروز حرف اول را در سیاست میزنند :
بی بی سی فارسی - شبکه من و تو - تلویزیون رها - تلویزیون ایران فردا !!
همگی در انگلستان و سه تا آخر بعد از انتخابات سال 88...!
 زمانی که جنبش آزدیخواهی جوانان ایران به بیراهه کشیده شد و رنگ سبز گرفت و قهرمانانش هم موسوی و کروبی شدند!!

وحالا هم رنگ بنفش با حسن ( فریدون روحانی ) گرگی در لباس میش !!...امیر برادران

۱۳۹۲ دی ۲۲, یکشنبه

آن روی مجله دنیای فوتبال !


در دومین شماره  مجله دنیای فوتبال که همزمان با روی کار آمدن دولت تدبیر و اعتدال به ریاست حسن ( فریدون ) روحانی و نقش های تازه در این راستا ،  تولد پیدا کرده می بینیم که با ترفندی کثیف و فریبکارانه چند صفحه ای را به پرویز قلیچ خانی  ، بزرگترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران اختصاص داده تا به خیال خود تیشه بر ریشه این چهره استثنایی و مردمی ورزش ایران بزند !




اوج رذالت این شماره دنیای فوتبال آنجاست که در سر مقاله  می گوید :

کشوری که بزرگترین حسنش < رافت > و < بخشش > است ، شاید هم بشود روزی پرویز قلیچ خانی را ایران دید ! مردی که اگر درایران زندگی کند ، حتما واقعیت های موجود را خواهد پذیرفت ! از یاد نبریم که ایران برای همه ایرانیان خواهد بود !!!


صد البته منظور از کشور< رافت  > و  و<بخشش  > .....همان حکومت جمهوری اسلامی است که مثل همیشه خود را زیر نام ایران پنهان می کنند و حتی زره ای شرافت ندارند تا رک و پوست کننده مثل آن آخوند نماز جمعه از < رافتی > بگوید  که موسوی و کروبی  را اعدام نکرد!!
از این آقایان آویزان به < رافت  > باید پرسید که جرم پرویز قلیچ خانی  چه بوده که می تواند با < رافت >  از نوع کشوری و در اصل همان اسلامی بهره مند شود ؟!

وقتی هزاران ایرانی باید به جرم آزادی خواهی بدست حکومت ولایت مطلقه  فقیه  کشته شوند ، از دید قلم فروشهای حاضر در مجله دنیای فوتبال ،  باید که از قلیچ خانی خواسته شود که کوتاه بیاید و از راه خطا باز گردد تا مورد رافت < آقا > واقع شود ! !

به راستی که این لقمه کثیف را چگونه می توانند قورت بدهند ؟! ....امیر برادران

۱۳۹۲ دی ۲۰, جمعه

امیر آصفی ماندگار برای همیشه !

معرفی یک < بزرگ > به نسل جوان ایران

امیر آصفی ماندگار برای همیشه !

فوتبال ما مثل دیگر زمینه ها همیشه بیشتر با نامهای تو خالی و شخصیت های خیالی همراه بوده وکمتر آدمهای شایسته و محترم به مردم معرفی شده اند .
 بدون تردید باید مسئولیت تاخت و تاز چهره های پوشالی در فوتبال را در درجه اول متوجه  رسانه های ورزشی دانست که معمولا صفحه ها , برنامه های خود را به هوچی ها  اختصاص میدهند .
به درستی گفته اند که تا وقتی مردم یک کشور بزرگان خود را نشناسند ، محکوم به کوچکی اند !
منصورامیر آصفی  یک بزرگ به تمام معنا در تاریخ فوتبال ایران است که مردم آنگونه که باید و شاید او را نمی شناسند تا بدانیم که چرا فوتبال ایران به این روز افتاده است !



 منصورامیر آصفی  یازده سال در تیم ملی فوتبال ایران بازی کرده است و در تورنمنت بسیار پراعتبار المپیک ۱۹۶۴ توکیو بازوبند کاپیتانی ایران را بر دستان خود بسته است. او نخستین مربی ایرانی بود که برای طی دوره مربیگری عازم انگلیس شد و آنجا در باشگاه آرسنال لندن متدهای مربیگری فوتبال نوین را آموخت. بازگشت امیر آصفی از لندن با پذیرش هدایت تیم های باشگاهی کیان، برق و آرارات همراه شد که این مسئولیت آخر به مدت ۱۲ سال دوام آورد.




 ماحصل دوران مربیگری منصور امیرآصفی کشف و ارائه ده ها بازیکن به تیم ملی بود که از میان آنها می توان به پرویز قلیچ خانی و علی پروین به عنوان ۲ بازیکن برتر پیش از  انقلاب  اسلامی  در تاریخ فوتبال کشورمان اشاره کرد!

سرمربیگری پرسپولیس هم از دیگر مسئولیت های کاپیتان خوشنام پیشین تیم ملی بود که به دلیل مبارزه ناکام وی با پدیده بازیکن سالاری دوام چندانی نیاورد!

امیر آصفی در طول عمر محترمانه و پر افتخار خود همیشه یک انسان والا و با منش های بزرگ انسانی نشان داد و به راستی تمام شاگردان او هر کدام در حد خود تحت تاثیر این شخصیت بزرگ قرار گرفتند ...! یادش گرامی ....امیر برادران

۱۳۹۲ دی ۱۵, یکشنبه

به مناسبت 50 سالگی باشگاه پرسپولیس و عکسی که تاکنون ندیده اید !


به مناسبت 50 سالگی باشگاه پرسپولیس !


 عکسی که تاکنون ندیده اید !





باشگاه پرسپولیس در دی ماه سال 1342 به دست علی عبده بنا شد و و در آن رشته های بولینگ، والیبال، بسکتبال فعال بود. عبده از آمریکا به ایران آمده بود و در جامعه ورزشی این کشور در رشته بوکس صاحب عنوان قهرمانی شده بود. پس از انحلال باشگاه شاهین در سال 1346 بازیکنان این تیم را به پرسپولیس برد و پدر معنوی و اولین مدیر این تیم شد و 17 سال مدیریت این باشگاه را به عهده داشت و با شروع انقلاب اسلامی او ایران را ترک کردو در سال 1358 به علت ایست قلبی در آمریکا درگذشت علی عبده این باشگاه را به صورت شخصي و خصوصي به ثبت رسانده بود، درواقع امتيازي است كه آقاي علي عبده درخواست كرده و راه‌اندازي كرد و توسط شركت خودشان يعني CRC پشتيباني كرد!

 پس از پيروزي انقلاب اموال آقاي عبده و امتياز باشگاه پرسپوليس يا در واقع اموال شركت CRC توسط بنياد مستضعفان مصادره شد. اين اموال تا سال 1368 و در زماني كه شخصی بنام مظاهري كه مسئوليت بنياد مستضعفان را برعهده داشتند در اختيار بنياد بود و شخصی بنام عباس وکیل اولین مدیرعامل این باشگاه در بعد از انقلاب شد این مدیرعامل دربازی محمدان بنگلادش به مربیگری ناصر حجازی در سال 67 که 2-1 تیم پرسپولیس شکست خورد از این سمت بر کنار شد!
علی علي‌آبادي (رييس فعلي كميته ملي المپيك) هم مدتي مديرعاملي اين باشگاه را برعهده داشت. از سال 69 و با توجه به تغيير مديريت بنياد مستضعفان رفيق‌دوست به بنياد آمد و اعلام شد كه بنياد تمايلي براي اداره باشگاه ندارد واین باشگاه در اختیار سازمان تربیت بدنی قرار گرفت و در طول این سالهای گذشته بیشتر از ده مدیرعامل دولتی و امنیتی به خود دیده است از حاج عباس انصاریفر تا حاج حبیب کاشانی  و سردار پاسدار رویانیان ...!

مدیرانی که برای آمد و رفتنشان هیچ معیاری ورزشی و تخصصی  وجود نداشته است!!.....امیر برادران

۱۳۹۲ دی ۱۲, پنجشنبه

نامدار ؛ نامی ماندگار درداوری فوتبال !

نامدار ؛ نامی ماندگار درداوری فوتبال !

جعفر نامدار بهترین و پر افتخار ترین   داور فوتبال ایران  در تاریخ اول ژانویه 2014در ایالات متحده آمریکا-جنوب کالیفرنیا  و در سن 79 سالگی درگذشت.






 او فوتبال را اززمینهای خاکی آغاز کرد و اولین مربی او زنده نام علی دانایی فر بود . بعد ها به باشگاه شاهین پیوست و از همان جا بود که به تیم ملی راه پیدا کرد و در بازیهای المپیک آسیایی 1958  توکیو دفاع راست تیم ملی فوتبال ایران بود .در اواخر سال شصت میلادی  به پیشنهاد رئیس فدارسیون فوتبال وقت ( تیمسار مکری )  به عنوان بازیکن بازنشسته به جرگه داوران پیوست.





سه بار در مسابقات جوانان آسیا در کشورهای مختلف داوری کرد و بعد از طرف فیفا او را به قضاوت در بازیهای المپیک 1972 مونیخ انتخاب کردند ! در سال 1974 برای اولین باربه عنوان  داوری از ایران در جام جهانی سوت زد ! او همچنین  در المپیک 1976 مونترال  بازی  فرانسه  و گواتمالا را قضاوت کرد !  نامدار تنها داوری در آسیا  بود که به همراه دو کمک ایرانی ( محمد صالحی ، محسن زمانی )  قضاوت بازیهای مقدماتی جام جهانی در برلین بین آلمان شرقی و مالت را به عهده گرفت که هنوز هیچ داوری در آسیا موفق به انجام آن نشده است!! جعفر نامدار تنها داور ایرانی است که در دو جام جهانی )1974-1978 ) و دو المپیک (1972-1976)  هم داوری کرده و هم کمک داوری!! و اگر انقلاب اسلامی انجام نمی گرفت  ، بدون شک او رئیس کمیته داوران فوتبال آسیا می شد!!






جعفر ماندار را می توان بینانگذار داوری نوین و پیشرفته در فوتبال ایران دانست که تلاش و کوشش بی دریغ او در همراهی داوران ایرانی با قضاوت روز در سطح جهان بسیار چشمگیر بود.
 بدون شک نامدار را می توان یکی از شایسته ترین و با دانش ترین مسئولان کمیته داوری در طول تاریخ فوتبال به شمار آورد که نقش او در افزایش دانش و شخصیت داوران فوتبال در سالهای پیش از انقلاب اسلامی همیشه به یاد خواهد ماند !
جعفر نامدار با بهره مندی از زندگانی سالم ورزشی و اداری - او یکی از مدیران شرکت ملی نفت ایران بود -  آنچنان در ساختار و آموزش و پرورش داوران آماده  و توانمند موفق بود که بهترین دوران داوری فوتبال ایران را همگام با جام تخت جمشید به ارمغان آورد که کمترین حرف و حدیث در سخت ترین قضاوتهای بهترین لیگ ایران شنیده شود !
 او با شخصیتی پاک و بدون عقده  نقش ارزشمندی در جمع آوری داورانی با ویژگیهای بالا بازی کرد که بدرستی بیشتر آنان نامی خوش در تاریخ داوری فوتبال ایران بدست آورند..!






 کلاسهای آموزش داوران  در سالهای تصدی نامدار در کمیته داوران فدارسیون فوتبال ایران دارای اعتباری در سطح درجه یک داشت و نامدار به خوبی می دانست که فوتبال بدون برخوداری از داوران  شایسته و با دانش هرگز نمی تواند در مسیر رشد و پیشرفت قرار بگیرد . اگر فدارسیون فوتبال ایران در زمان کامبیز آتابای به بالاترین  افتخارات در طول تاریخ خود دست یافت ، باید گفت که داوری فوتبال ایران نیز در همین دوران بدست جعفر نامدار  دارای اعتبار و افتخاری شد که هرگز تا امروز به چنان جایگاهی نرسیده است !!





بدون تعارف می توان گفت که جعفر ماندار به فوتبال ایران احترام و اعتبار بخشید و کاری کرد که داوران ساخته و پرداخته در زمان او بتوانند  حتی در دهه اول فوتبال در جمهوری اسلامی نیز فضای مسابقات را سالم و پاک نگه دارند ..!
اما پس از بازنشستگی و کنار ماندن داوران تربیت یافته در دروان پیش از انقلاب  ، قضاوت در فوتبال ایران همیشه پر از ابهام و نقاط تاریک بوده تا جایکه سالهاست در همه جا سخن از نا پاکی و خرید داوران بدست واین و آن است !!






این نوشته را با درود  به روان پاک جعفر نامدار  و ابراز همدردی با خانواده بزرگوار نامدار و اهالی فوتبال ایران به پایان می برم و آرزو و امید دارم که هر چه زودتر در آن سرزمین همیشه افسرده با دگرگونی روزگار روبرو شویم و نسلی دیگر از نامدار و نامدارها به فوتبال ایران گام بگذارند تا نام ایران و ایرانی با احترام و اعتبار همراه گردد ......امیر برادران

جعفر نامدار ؛ بینانگذار داوری نوین فوتبال ایران در امریکا در گذشت !

جعفر نامدار ؛ بینانگذار  داوری نوین فوتبال  ایران در امریکا در گذشت !