۱۳۹۳ تیر ۴, چهارشنبه

یادگارهای کی روش برای فوتبال ایران ؛ یک کلاه و یک قالب دفاعی !

یادگارهای کی روش برای فوتبال ایران ؛ یک کلاه و یک قالب دفاعی !

آنان که کارلوس کی روش رابه عنوان  بهترین  مربی تیم ملی فوتبال ایران در طول تاریخ معرفی می کنند ، برای آگاهی ما بگویند که این بهترین مربی تا به حال کدام قهرمانی و جام را حتی در یک تورنمنت دوستانه برای ایران به ارمغان آورده است !؟




براستی این نیز فقط از مردانی می توان شنید  و دید که عادت کرده اند از شکست به حماسه برسند و حالا یک مربی را هیچ مقام و جامی را برای آنان بدست نیاورده است ، برترین و بهترین در تمام تاریخ بدانند !
سه بازی - یک امتیاز و یک گل  که فقط مردم در چند ثانیه برایش شادی کردند !
این نتیجه کار تیم ملی فوتبال ایران   با مربیگری کارلوس کی روش در جام جهانی 2014 برزیل بود . بدترین نتیجه در تاریخ فوتبال ایران درچهار دوره حضور در  جام جهانی !!
این تیم ملی  هیاهویی برای هیچ بود درست عین همان چیزی که سالهاست  در دیدار دو تیم پر طرفداراستقلال و پرسپولیس به نمایش در می آید !




در نگاهی کلی به سه حریف تیم ملی ایران در جام جهانی 2014 برزیل می توان گفت که هیچ گاه حتی گوشه ای از تکنیک و نبوغ فردی چند بازیکن ممتاز ایران مثل اشکان دژاگه ، آندو تیموریان ، رضا قوچان نژاد ، جهانبخش  و .....به چشم نیامد و تاکتیک سراسر دفاعی کی روش و بازی  در یک نیمه خودی در طول دو ماه گذشته کاری کرده بود که گویی تیم ما فقط باید در یک قالب و آن هم دفاع همگانی  به بازی بپردازد !
آنقدر در این قالب دفاعی گرفتار شده و فرو رفته بودیم که در دیدار پایانی که تنها پیروزی بر بوسنی می توانست امیدی برای صعود به دور بعد در بر داشته باشد ، نیز ما را رها نکرد و پنداری دیگر خلاقیت و نبوغ چند  بازیکن ما نمی توانست در خدمت باشد .دفاع مطلق و به دور از تکنیک و خلاقیت و طراوت فردی تا آنجا در تیم ملی فوتبال ایران دیکته شده است  که به گمان ما به این راحتی دیگر نمی توان  به حال و هوای آشنا در بازی بچه های ایران بازگشت و تماشاگر لحظه هایی بیرون آمده از هوش و مهارت و خلاقیت آنان در بازیهای آینده شویم . نکته ای بسیار مهم که پیامد تاکتیک سرپا دفاعی کارلوس کی روش در طول یکی دو سال گذشته است  و آن را باید ضربه ای به طراوت ، خلاقیت ، مهارت و در یک کلام هنر های ذاتی شماری از ملی پوشان فوتبال ایران تلقی کرد و در همین راستا دیگر نمی توان به راحتی به تماشای فوتبال زیبا و دیدنی از سوی این بچه ها بود .




  سوشیچ ،  مربی بوسنی  در پایان بازی با ایران  گفت:
«ایران برد می خواست اما باز هم دفاع می کرد. من تعجب کردم که چرا دارند دفاع می کنند درحالی که گل می خواستند. شاید این سبک تیم فوتبال ایران باشد . به هر حال بچه های من این شیوه را بلد نیستند و حوصله شان از بازی دفاعی سر می رود!!!
تعویض های کی روش به مانند  بازیهای قبلی هیچ تفکری در آن وجود نداشت معلوم نیست تعویض قوچان نژاد بر چه اساسی صورت گرفت او به درستی توسط هافبک ها تغذیه نشد و جایگزین او هم که انصاریفر باشد همین مشکل را داشت !
 ناگفته نماند که در جمع چهار مربی تیمهای گروه Fکی روش با دستمزد 2 میلیون دلاری گرانتر از مربیان :   سافت سوسیچ (بوسنی وهرزگوین) 336 هزار دلار  ! آلخاندرو سابیا (آرژانتین) 780 هزار دلار  ! استفان کشی (نیجریه) 374 هزار دلار  است  که همین امر نیز گویای آن است بد جوری کلاه بر سر فوتبال  رفته است !
در دیدار با بوسنی دیگر هیچ زور و انگیزه ای برای بازیکنان ایران باقی نمانده بود و تنها حریفی که می توانستیم بر آن پیروز شویم ، به لطف نگاه غلط و اشتباه کی روش  با حال و روزی همراه شدیم که دیگر هیچ نشانی از قدرت بدنی باقی نمانده بود و بیشتر بازیکنان حتی نیمی از رمق بازی با نیجریه و آرژالنتین را در بدن نداشتند ! این هم حکایتی از اندیشه های بهترین مربی تاریخ تیم ملی فوتبال ایران  دارد که بوسنی را برای اولین باربر اساس آرشیو فیفا  در برابر ایران صاحب  پیروزی ساخت !!



بازهم از فرمایشات تاریخی  کی روش پس از بازی با بوسنی  به گوش رسید که گفت :  من پیش از آغاز جام جهانی  هم گفته بودم بوسنی سخت ترین حریف ایران است ! حرف مرد و آن هم کسی مثل کی روش باید یکی باشد و وقتی بوسنی را سخت ترین حریف می داند  ، باید که ایران به بوسنی ببازد تا حرف او ثابت شود !

کی روش در بازیهای جام جهانی  بازهم یاد آوری کرد که از فوتبال فقط به دفاع و گل نخوردن  فکر می کند و اخراج او از تیمهای قبلی بدون تردید با حساب و کتاب و منطق فوتبال همراه بوده که کی روش هرگز با زیبایی فوتبال میانه ای ندارد ! .......امیر برادران

۱۳۹۳ تیر ۱, یکشنبه

ملت ایران یک پدیده است !


برای اولین بار در تاریخ بشریت  و ورزش دیدیم که یک تیم شکست می خورد و مردم به خیابانها می آیند و جشن می گیرند و پایکوبی می کنند !!



همانگونه که پس از 8 سال جنگ و سر کشیدن جام زهر توسط خمینی گفته می شود که جنگ را بردیم و عراق را شکست دادیم !!
همانگونه که برای سرنگویی جمهوری اسلامی دست به دامان  آدمهای رژیم می شویم !!
همانگونه که آخوند روحانی را بعد از احمدی نژاد برای ریاست جمهوری انتخاب می کنیم  و به خیابانها میآیم و می رقصیم واز خوشحالی سر به آسمانی می سائیم که شب خمینی را در ماه این آسمان دیده بودیم !!
ما ایرانیها بزرگترین پدیده  در این جهان هستیم که اسباب حیرت و گیجی هر اندیشمندی می شویم !!

بیچاره آن کسی که در میان مردم گریزان از خرد و مسئولیت انسانی ، بخواهد که بیاندیشد  و مسئول  باشد........امیر برادران 

۱۳۹۳ خرداد ۳۱, شنبه

ایران - آرژانتین ؛ نگاه در دو روی سکه / بزرگترین فرصت برای خلق شگفتی از کف رفت !

ایران - آرژانتین ؛ نگاه در دو روی سکه !
بزرگترین فرصت برای خلق شگفتی  از کف رفت !
ایران می توانست کره شمالی در 66 شود !    

 دیدار دو تیم ملی ایران و آرژانتین با یگ گل به سود یاران مسی پایان یافت تا آرژانتینی ها با جمع آوری شش امتیاز کامل از دو بازی از همین حالا روانه دور بعدی شوند و سرنوشت ما برای صعود به پیروزی با بوسنی  گره بخورد .
 اگر گرفتار هیاهو برآمده از احساسات و نگاه های شخصی و بدور از واقع بینی نشویم ، دیدار آرژانتین  و ایران را می توان به گونه دو روی سکه  بررسی کرد تا بسیاری حقیقت و واقعیت را به میان کشید :




 روی اول سکه  به ما می گوید که از همان آغاز همگروهی با آرژانتین همگان سخن از پیروزی پر گل و بیش از انگشتان یک دست می گفتند  که این بازی می تواند مسی را به عنوان بهترین گلزن جام بیستم معرفی کند .اگر فقط  به همین روی سکه  نگاه  کنیم ، باید که شکست یک بر صفر را یک پیروزی بزرگ بدانیم و خبر از چشن و چراغانی  بدهیم که در این میان کی روش می تواند برای طرفداران این روی سکه در نقش خدای فوتبال  به چشم آید !




 اما وقتی به روی دیگر سکه نگاه می کنیم و جریان نود دقیقه بازی را در نظر می آوریم  ، حسرتی را در دل احساس می کنیم که می توانستیم  یکی از بزرگترین شگفتیهای تاریخ جام جهانی فوتبال را به یاد گار بگذاریم و چه آسان این فرصت طلایی  را با اشتباه خود از کف دادیم !
 یک پرسش از طرفداران دو آتیشه  و سربه آسمان سائیده روی اول سکه که شکست یک بر صفر از آرژانتین را شاهکار بزرگ کی روش می دانند  ، باید پرسید  و آن این است که آیا می توانستیم با توجه به فرازو نشیب های بازی برآرژانتین پیروز شویم یا خیر ؟!




 نگاه منطقی  و بدوراز غرض و مرض  یادآوری  می کند که یک فرصت تاریخی را مثل پیروزی   به یاد ماندی کره شمالی بر ایتالیا در جام جهانی 1966 - انگلیس -  در مقابل آرژانتین  داشتیم  و حیف که قدر این موقعیت تاریخی را ندانستیم تا نام ایران  به عنوان خالق یکی از شگفتی های بزرگ تاریخ جام جهانی  به ثبت برسد  !!
ضمن آنکه داور صربستانی مسابقه با چشم پوشی از خطای پنالتی مدافع آرژانتینی  روی دژاگه نیز سهمی  قابل توجه در دور ساختن ما  از شگفتی آفرینی داشت تا تعویض های  اشتباه و نا کارآمد کی روش هم نقش خود را در سرنوشت ساز ترین و سخت ترین دقایق بازی به نفع آرژانتین بازی کند !!

 با تماشای هر دو روی سکه بازی ایران و آرژانتین از یک سو می توان شکست یک بر صفر را  یک شاهکار تلقی کرد و از سوی دیگر می توان فرصتی بزرگ برای خلق یک نتیجه  تاریخی در جام جهانی فوتبال دانست که متاسفانه  از دست رفت و از همه بدتر از همان جا و از همان کسی ضربه را خوردیم که کی روش بهتر از همه  او را می شناخت !!
حرف آخر اینکه اگر مثل  بعضی ها فقط یک نگاه و یک زاویه فرارراه ما باشد  ، می توانیم شهر را چراغانی کنیم و بوق بزنیم و مثل همیشه سوار بر باد شویم  . اما باید بدانیم که همیشه باید بیش از یک سو و یک زاویه را تماشا کرد تا بسیاری از واقعیت ها و حقیقت ها روشن شود و اسیر جو و موج نشویم  ،





ناگفته نماند که سالهاست میان انتخاب بد و بدتر دست و پا می زنیم و گویا همین اوضاع در فوتبال ما نیز بد جوری سایه انداخته است ، چرا که وقتی با یک گل از حریف شکست می خوریم  ، بسیاری آن را یک  پیروزی تلقی می کنند و این همان حاکمیت بد و بدتر در زندگی 35 سال گذشته ما ایرانیهاست !!.....امیر برادران 

۱۳۹۳ خرداد ۲۹, پنجشنبه

لوئیس سوارز و حسن روشن !

این لوئیس سوارز من را بی اختیار یاد حسن روش می اندازد ..! هر دو با هوش ، گلزن ، تکنیکی  وبسیار تاثیرگذار و استثنایی !!



سوارز در این مسابقه مقابل انگلستان  آن آمادگی کامل را به خاطر عمل  جراحی که یک ماه پیش انجام داده بود ، نداشت ! اما از دو فرصت ، دو گل حیاتی ساخت ..!
درست  عین حسن روشن در مقدماتی جام جهانی 1978 در مقابل کره جنوبی در تهران که او هم مینیسک زانو عمل کرده بود و هیچکس هم  انتظار اینکه او بازی کند را نداشت ، اما حشمت مهاجرانی در میان تعجب همگان او را فیکس گذاشت و در طول 90 دقیقه حتی دو دقیقه هم ندوید ..!  اما دو فرصت بدست آورد و هر دو را گل کرد !!!
 در پایان مسابقه وقتی خبرنگاران از حشمت مهاجرانی پرسیدند که او آماده نبود و چطور از او استفاده کردی ؟ در پاسخ گفت : مگر شما از بازیکن خط حمله  چه انتظاری دارید ؟!  او دو گل حیاتی برای ما زد !!!.........امیر برادران

۱۳۹۳ خرداد ۲۶, دوشنبه

یک امتیاز را نباید شاهکار دانست ، ضعیف ترین بازی بنام ایران و نیجریه !


یک امتیاز را نباید شاهکار دانست !
  ضعیف ترین بازی  بنام ایران و نیجریه !




ایران و نیجریه ،  هیچکدام حرفی برای نمایش یک  فوتبال زیبا و تماشایی نداشتند !




این مسابقه همانطور که پیش بینی می شد ایران کاملا دفاعی بازی کرد و امید به ضد حمله و استفاده از تاکتیک های ایستگاهی و برای همین هم در نیمه اول در دقیقه 34 ضربه کرنر دژاگه می رفت با ضربه سر قوچان نژاد به گل  ایران تبدیل شود که دروازه بان  نیجریه از روی خط دروازه توپ را برگشت داد.
این روش بازی که همه چیز در دفاع و حفظ دروازه خلاصه شده است ، کار را برای تیم  مقابل خیلی سخت می کند و باید بازیکنان تکنیکی و آماده برای تغییر آهنگ و حرکات سریع داشته باشی تا بتوانی لایه های دفاعی حریف را بگشایی.




 نیجریه بازیکن با هوش و خلاق دردو  خط میانی و حمله نداشت وخیلی احساسی و یکنواخت عمل می کردند و  این کار را برای ایران آسانتر کرده بود .ضمن آنکه حرکات نیجریه از دفاع به حمله تا آنجا آهسته  بود که باید گفت این دیدار کند ترین تا اینجای جام بیستم بود !
  تیم ایران همان مشکلات ریشه ای را همچنان داشت ، نگه نداشتن توپ و پاسهای اشتباه ، بخصوص در میانه زمین و در این میان تنها کسی که ماموریت حفظ توپ را داشت ، اشکان  دژاگه  بود  . تعویض او پس از یک ساعت حضور در زمین ناشی از خستگی و درگیریهای فراتر از دیگران بازیکنان ایران بود که گویا خود  به هنگام خروج از میدان چنین نظری نداشت و با ناراحتی به روی نیکمت رفت تا حتی آب را هم برای نوشیدن نپذیرفت !!
 حقیقی در درون دروازه محک جدی نخورد ولی ظاهرا نشان داد که اعتماد به نفس بالایی دارد. حقیقی   در پایان مسابقه ، دلیل گل نخوردن را دعای مردم دانست و خدا را شکر کرد !!
بهترین موقعیت این دیداربرای نیجریه  در دقیقه 9 روی دروازه ایران رقم خورد که تکل به موقع مهرداد پولادی از درون محوطه جریمه یک فرصت گلزنی جدی را از مهاجم نیجریه گرفت!





 ایران و نیجریه ضعیف ترین تیم این گروه هستند وبا توجه به بازی آرژانتین و بوسنی می توان گفت این دو تیم شانسی برای صعود ندارند !
این تنها بازی در این جام بوده که شبکه های خارجی که تما م بازی ها را پخش می کنند ، کمترین زمان را برای تفسیر مسابقه گذاشتند !! چون واقعا حرفی برای گفتن نداشت . اگر حمل بر خرافات  نشود ،  سیزدهمین بازی جام آنقدر ضعیف و فاقد ارزش به لحاظ کیفیت بود که برای اولین بار وقتی سوت پایان بازی به صدا در آمد ، فقط تماشاگران هو می کردند  تا بگویند که حیف از حضور خود در این ورزشگاه !!
باری ، کی روش آنقدر در افکار دفاعی برای گل نخوردن غرق شده بود که حتی نمی توانست بازی بد نیجریه را  در نیمه دوم را به درستی ببیند . اگر چنین نبود ، چند جابجایی به موقع در میانه میدان و آهنگ تهاجمی بیشتر می توانست از نیجریه  یک مغلوب بسازد که باید گفت تیم ایران فرصتی را برای پیروزی و سه امتیاز از دست داد که عامل آن تکیه همه جانبه برای یک کار و آن هم دفاع و حفظ دروازه بود !!
در این بازی خواسته اول و بزرگ کی روش نباختن بود و این مربی با این هدف در طول نود دقیقه به بازی نگاه می کرد و اگر دستیابی به هدف  را برای  هر تیم پیروزی بدانیم  ، تیم ایران را باید موفق و به هدف رسیده دانست !
جریان بازی در نیمه دوم اما چنین نمی گوید و شرایط بازی می توانست با اتخاذ تدبیر های تازه  برای افزایش توان تهاجمی ایران از نیجریه یک مغلوب بسازد . اینجا همان جایی است که کی روش از اجرای آن ناتوان نشان داده و از قضا نقشه های سراسر دفاعی او بیش از کمک به ایران  ، به ویژه در نیمه دوم به داد حریف رسید  و بهترین فرصت برای پیروزی را از ایران گرفت .
کی روش در نیمه دوم هرگز با جریان بازی همراه و هماهنگ نبود که اگر کمی از نگاه یک مربی حرفه ای در این زمان مناسب بهره می گرفت ، بدون شک پیروزی ایران بر نیجریه اتفاق می افتاد !
همین واقعیت را می توان به رخ کی روش کشید تا او نتواند گمان کند که با یک بازی کاملا دفاعی و یک امتیاز از حریف نا توان به شق‌القمر رسیده است و منت  در فوتبال ما بگذارد که یک امتیاز یعنی شاهکار !!!  

کی روش در دیدار ایران و نیجریه  بازهم یاد آوری کرد که از فوتبال فقط به دفاع و گل نخوردن  فکر می کند و اخراج او از تیمهای قبلی بدون تردید با حساب و کتاب و منطق فوتبال همراه بوده که کی روش هرگز با زیبایی فوتبال میانه ای ندارد ! .......امیر برادران


۱۳۹۳ خرداد ۲۵, یکشنبه

انگلستان جوان در مقابل ایتالیا همیشه مطرح !

جام جهانی  2014 برزیل؛ انگلستان - ایتالیا

انگلستان جوان در مقابل ایتالیا همیشه مطرح !




ایتالیا  در این مسابقه اشتباهی نداشت و ظاهرا تمامی دستورات  مربی را اجرا کردند و در پایان هم مزد تجربه خود را گرفتند .
 اما بعد از سالها  تیمی متفاوت از انگلستان در جام جهانی شاهد بودیم. تیم جوانی که در آن خبری از توپ های از کنار و سانتر روی دروازه دیده نشد .سیستم 4-3-2-1 و پاسهای روی زمین و حفظ توپ از کارهای بازیکنان جوان انگلستان  بود .کارهایی که پایه  آن  زمانی که فابیو کاپلو ایتالیایی به فوتبال انگلیس آمد ، گذاشته شد و برای اولین بار تمرینهای انگلیسی ها  در زمین بزرگ و دروازه های کوچک انجام شد  ، چیزی شبیه فوتبال گل کوچک که در ایران  انجام می دادیم!
 کاپلو وقتی در اولین دیدار تدارکاتی خود با تیم  انگلستان به دیدار اسپانیا رفت و 2-0 بازی را واگذار کرد در  پاسخ به پرسش خبر نگاران که چی فکر میکنی ؟ گفت :
نتیجه مهم نیست من فقط می خواستم اینها یاد بگیرند که چگونه پاس بدهند و چطور حفظ توپ بکنند ..!
 این همان  مسئله ای که فوتبال انگلستان را از فوتبال اروپا عقب انداخته است !
در این جام تیم جوان انگلستان در اولین بازی نشان داد که این تغییر و تحولات تاثیر  گذاشته هر چند که با قهرمانی و حتی در میان چهار تیم بالای جهان قرار گرفتند فاصله  دارند !
انگلیس در این بازی با روشی که ایتالیا بازی می کرد ، احتیاج به دو هافبک دفاعی نداشت و  جک ویلشر بازیکن آرسنال را بایستی زودتر به زمین  می آورد و کار را تهاجمی می کرد .سه گل این بازی از صحنه های زیبا ی این مسابقه بود که کاملا تاکتیکی و حساب شده بود هر چند که نگارنده اعتقاد دارد  که دروازه بان انگلیس باید سریع تر در تیر اول قرار می گرفت و ضربه سر را مهار می کرد!!
اما وقتی بازی این دو تیم را با بازی دوتیم اسپانیا و هلند مقایسه می کنیم ، می بینیم  تا چه اندازه هلند و اسپانیا جلوتر از ایتالیا و انگلیس هستند!!......امیر برادران


۱۳۹۳ خرداد ۲۳, جمعه

چه چیز و چه کسی عامل پیروزی 5-1 هلند بر اسپانیا بود ؟

پيروزي هلند چه كساني را بيشتر از همه خوشحال كرد؟

شايد طرفداران  منچستر يوناتيد !



 لوییز فن خال مربي تيم ملي هلند در فصل جديد ليگ فوتبال انگلستان  ، منچستر يونايتد را رهبري خواهد كرد . شكست دادن اسپانيا با برتري مطلق نتيجه سيستم 3-5-2 اين مربي بود كه توانست در همه خطوط مسابقه برتري لازم را داشته باشد .
 اين سيستم بسيار خوب جواب داد ، سه مدافع در مقابل تيمي كه يك فوروارد دارد و پنج هافبك در مقابل پنج هافبك  كه كاملا مي توانستند و توانستند در مقابل  هافبك هاي حريف  بجنگند و دو فوروارد  باهوش ؛  فان پرسی و روبن  كه از موقعيت هاي بدست آمده نهايت استفاده را كردند!



 هلندي ها بسيار خوب مي دانستند كه از نظر فردي هيچ چيزي كمتر ندارند و  كاملا از اين نظر برابري مي كنند انها هم همه چيز را مانند اسپانيايي ها از شش سالگي به بچه هاي خود مي آموزند !
 پس ان چيزي كه هلندي ها احتياج داشتند يك سيستم درست بود تا برتري تاكتيكي پيدا كنند و ان را هم اين مربي بسيار فهميده و با كلاس أجرا كرد !!!
 اما فراموش نكنيد كه اسپانيا در جام جهاني 2010  افريقاي جنوبي هم بازي اول خود را باخت ..! اما  در پايان قهرمان شد !!

 هلند با اين بازي نشان داد یکی از شانس های قهرمانی است و در ادامه این جام بازیهای بسیار خوبی را باید شاهد باشیم........امیر برادران

۱۳۹۳ خرداد ۱۹, دوشنبه

آیا فوتبال ایران با رفتن به جام جهانی ، تغییری در مسیر و ساختار آن ایجاد خواهد شد ؟


در آستانه جام جهانی  2014 برزیل !

بخشی دیگر از مصاحبه مهدی ذکایی مدیر مسئول  و سردبیر مجله  جوانان   با من ( امیر برادران ) در باره فوتبال ایران  واین پرسش  :

فوتبال ایران به هر شکل به جام جهانی 2014 برزیل راه یافت . به نظر شما آیا  این اتفاق می تواند تغییری در مسیر فوتبال ایران و ساختار آن بوجود آورد ؟




پاسخ : نگاه واقع بین  نشانگر آن است که نهایت خوش شانسی در سه بازی آخر ایران با ما همراه بود  و اگر جز این بود ، بعید می دانم که صاحب بلیط بزریل می شدیم . آن گل تصادفی  به قطر را در نظر بیاوریم و چند فرصت بزرگ میزبان را که از دست آنان رفت . لبنان پیش از بازی با ایران در آخرین دقیقه پیروزی را با تساوی در برابرکره  عوض کرد تا به این ترتیب  هیچ امیدی برای صعود نداشته باشد و در حالی به تهران بیاید  که تنها دلخوش به گلهای کمتر خورده  باشد . ایران در دیدار با کره جنوبی نیز از بالاترین شانس ممکن  بر خوردار بود  و اگر در دقیقه 40 داور آن اشتباه بزرگ را مرتکب نمی شد و به دروازه بان ایران کارت قرمز را نشان میداد  و پس ازآن  دفاع کره جنوبی آن سوتی تاریخی را نکرده بود ، آیا می توانستیم  به این شکل  در پرواز برزیل حضور داشته باشیم ؟




به نظر من  شاید هرگز .....

در یک کلام من هم یک ایرانی هستم و همیشه آرزو دارم که ایران و ایرانی در همه جا سرفراز و پیروز باشد اما پرسش من از آدمهای لحظه ای و گریزان از واقعیت و حقیقت این است که آیا  فوتبال ما با راهیابی به جام جهانی برزیل دیگر فاسد نیست و همه چیز حالا پاک شده است ؟



آیا دیگر فوتبال ایران در دست آدمهای اطلاعاتی و نظامی و امنیتی  وابسته به  حکومت  نیست؟
 آیا دیگر در هر فصل دهها میلیارد تومان  در فوتبال بدست نااهلان و دزدان بنام دلال نمی رسد؟
آیا فوتبال ایران دیگر صاحب سازمان و برنامه ریزی قابل قبول و هماهنگ با فوتبال روز دنیا گشته  و همراه است ؟


پاسخ به این پرسش ها و بسیاری پرسش های دیگر بدون شک منفی است و 35 سال تجربه سراسر سیاه و تلخ در جمهوری اسلامی یاد آور آن است که هر روز بدتر از دیروز است ومسئولیت  و وجدان حرفه ای به من حکم می کند که همیشه از واقعیت و حقیقت بگویم و  مثل خیلی ها بازی نکنم و بازی نخورم !!
 این  باور را  دارم که امید واری  نه تنها در ورزش بلکه در کل جامعه ایران آن زمان وجود خواهد داشت که دیگر جمهوری اسلامی وجود نداشته باشد !!

 با تغییر و تحولات اساسی می توان همه چیز را از نو ساخت و شاهد روزهای خوش و همدلی ملی  بود که فوتبال و ورزش را باید بار دیگر در دوران افتخار و غرور به تماشا بنشینیم  و ما نیز مثل مردم جهان از فوتبال به  غرور ملی ، افتخار ولذت برسیم.........امیر برادران

۱۳۹۳ خرداد ۱۷, شنبه

پر حاشیه ترین تیم ملی فوتبال ایران!


پر حاشیه ترین تیم ملی فوتبال  ایران!

 آتش زیر خاکستر !

 بیش از ده روز به آغاز بازیهای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی  2014 برزیل باقی نمانده است که دراولین دیدار باید به مصاف نیجریه برویم  . می دانیم  که این تیم ملی فوتبال ایران  در راه پیکارهای انتخابی جام جهانی نیز  با حرف و حدیث و حاشیه های فراوانی همراه بود که پرو سر وصداترین آن خداحافظی  نا بهنگام مهدی رحتمی بود که بسیاری آن را کنار گذاشتن دروازه بان تیم ملی قلمداد کردند !



سوای این خداحافظی یا به نوعی اخراج  ، حوادث دیگری نیز درون تیم ملی اتفاق افتاد که از آن جمله  کنارگیری علی کریمی  ، مجتبی جباری  ،  هادی عقیلی  و......از تیم ملی بود که همراه با آن امید نمازی نیز ناگهان از کمک به کارلوس کی روش انصراف داد و راهی امریکا شد .!
کی روش در مورد نمازی  ، دستیار سه ساله خود گفت که او  یک فقط تدارکاتچی  بود!!!



علاوه براینها گزینش های آخر کی روش نیز خالی از حیرت و سر و صدا نبود و کنار گذاشتن بازیکنانی چون پیان صادقیان و در واپسین حرکت اعلام حذف نام بازیکنی چون محمد رضا خلعتبری  نیز بسیار پرسش برانگیز بود که هنوز هم این بازیکن گیج  و منگ است . ضمن آنکه مجید صالح نیز در آخرین روزها اعلام کرد که از همراهی تیم ملی فوتبال به برزیل خود داری میکند وبیان  دلیل آن را به آینده موکول کرد تا بگوید که چرا کی روش او را برای نشستن روی نیمکت به عنوان مربی قبول ندارد !



به این ترتیب تیم ملی با حوادث و حاشیه های پرشماری در ماه های گذشته همراه بود که تمام تلاش مسئولان برای سر پوش نهادن روی مسائل مختلف دور می زد !
تیم ملی فوتبال اما آبستن حوادث احتمالی و قابل پیش بینی در روزهای آینده است که یک شکست افتضاح آمیز در برزیل کافی است که این آتش زیر خاکستر زبانه بکشد و اسرار مگو بر ملا شود . اسرایی که در دل شماری از بازیکنان بزرگ فوتبال ایران  نهفته  شده است و آنان در انتظار آن روزی هستند که همه چیز را به زبان آورند و ناگفتی ها به مردم بگویند ..! چرا که امروز باید سکوت اختیار کنند تا آنان باعث و بانی شکست های احتمالی در برزیل معرفی نکنند و تمام کاسه و کوزه ها را بر سر انان نشکنند !




 فردا از راه میرسد و بدون شک حرفهایی زده خواهد شد که بسیاری در امروز نمی توانند ذره ای از آن را تصور کنند ..! باید به انتظار  فردا نشست تا پرده های فریب  و نیرنگ در جمع سیاه کاران فرو افتد!.....امیر برادران

۱۳۹۳ خرداد ۱۳, سه‌شنبه

فوتبال و سیاست !


در آستانه جام جهانی 2014 برزیل !

فوتبال و سیاست !

مهدی ذکایی مدیر مسئول و سردبیر مجله جوانان مصاحبه ای با من ( امیر برادران ) در باره فوتبال ایران انجام داد و در بخشی از آن مصاحبه این پرسش را کرد :

نقش سیاست جهانی در اداره فوتبال تا چه اندازه ای است؟



پاسخ: با رشد و پیشرفت فوتبال از دهه هفتاد میلادی باید گفت که سیاست جهانی نیز روز به روز در اداره فوتبال جهان نقش بیشتری بازی کرده است ، اما همیشه به شکل پنهانی و پشت پرده ! 


در این جا برای آنکه بیشتر با نقش سیاست جهانی در کار فوتبال آشنا شویم ، یک اتفاق تاریخی رابیان می کنم :
پیش از برگزاری جام جهانی 1978 آرژانتین ، یکی از نامزدهای میزبانی جام جهانی 1990 ما بودیم که بسیاری باور داشتند نام ایران برای جام 90 برگزیده خواهد شد . اما در حالی که هیچ خبری از وقوع انقلاب اسلامی در ایران نبود ، ناگهان نام ایران از جمع چند متقاضی میزبانی کنار گذاشته شد که اسباب حیرت و تعجب فدارسیون موفق آتابای بود !!


در آن هنگام ما نمی دانستیم که قرار است در کشور چه اتفاقی بیافتد ، اما سیاست جهانی این را می دانست و به مسئولان فوتبال جهان خبر داد که ایران نمی تواند دارای شرایط مطمئن و قابل قبول در سال های آینده باشد!!
در همین رهگذر اما می بینیم که در میان ناباوری همگان کشور قطر برای برگزاری جام جهانی 2022 از همین حالا انتخاب می شود تا امیر قطر بداند که حکومت او حداقل تا 2022 پا بر جا خواهد بود. آیا باز هم می توان گفت که سیاست جهانی هیچ نقشی در اداره فوتبال ندارد؟!....امیر برادران