۱۳۹۳ آبان ۴, یکشنبه

چهارم آبان ؛ روز ورزش ایران

چهارم آبان ؛ روز ورزش ایران
درخشانترین  دوران و سیاه ترین روزگار !

بدون هیچ شک و تردیدی باید گفت که ورزش ایران در زمان حکومت پهلوی ها پا گرفته و ساخته و پرداخته شده است .
رضا شاه بزرگ در دورانی که حکومت را در ایران بدست گرفت ، هیچ نشانی از ورزش روز در سرزمین ما وجود نداشت وتغییر و تحولات گسترده به لحاظ اجتماعی و فرهنگی باعث آن بود تا نگاه تازه به ورزش نیز در جامعه ایران پیدا شود . اگر ورزشگاه امجدیه را بنام خانه ورزش ایران بپذیریم  ، بنای این ورزشگاه در دوران رضا شاه بزرگ بوده تا اولین پایه های ورزش نوین در کشور ما گذاشته شود .



دانشسرای تربیت بدنی و ورزش از دیگر کارهای بزرگ رضا شاه بود که با آوردن یکی از استادان ورزش از امریکا بنام گیبسون به تربیت معلم ورزش در ایران پرداخت.
 یکی دیگر از کسانی که نقش بزرگی در ورزش ایران در زمان رضا شاه ایفا کرد میر مهدی ورزنده بود .




اگر بنا باشد اعتبار تلاش برای معرفی و فعالیت ورزش‌ غربی در ایران را فقط به یک نفر بدهیم، او میرمهدی ورزنده است. ورزنده در بلژیک تربیت بدنی خوانده بود و مدت زمانی را هم در استانبول گذراند . کمی پیش از پایان جنگ اول جهانی به ایران بازگشت. اورا در  بازگشت به ایران  مسخره‌ می‌کردند که به  خارج رفته و تربیت بدنی خوانده است، اما زمانی که به کمک پزشکانی که بیماران خود را به نزد  او می فرستادند، ارزش و اهمیت  ورزنده تا حدودی شناخته شد . میر مهدی ورزنده در مدارس فرانسوی در تهران  رشته تربیت بدنی را آموزش  داد و آنجا  بود که توجه مقام‌های وزارت معارف را جلب کرد تا شغلی ثابت به او بدهند: معلم تربیت بدنی مدارس دولتی !

دوران پاشاهی رضا شاه آنقدر طولانی نبود تا گام های اساسی و بیشتر برای ورزش ایران برداشته شود و در این میان باید شرایط سخت آن زمان را نیز در نظر بیاوریم تا به واقع فرصت مطلوب  را برای ساخت و ساز زیر بنایی فراهم آورد . درآن زمان تیم های ورزشی  در دانشکده نظام بسیار فعال بود ند و محمد رضا پهلوی هم از طرف رضا شاه سرپرستی ورزش را به عهده داشت .

در پی به سلطنت رسیدن  محمدرضا شاه  پهلوی  ، اوضاع و احوال روز به روز برای همگامی با ورزش نوین و روز جهانی مناسب تر گشت و از آنجا که پادشاه دوم پهلوی در خارج از کشور به تحصیل و آموزش پرداخته بود ، شخصیتی به راستی ورزشی پیدا کرده و نگاه او به ورزش یک نگاه حرفه ای و اشنا بود .




محمدرضا شاه پهلوی در چند رشته ورزشی مثل اسکی  ، شنا ، تنیس و.......از مهارت قابل توجه برخودار بود و علاقه او به رویدادها و مسائل ورزشی تا آنجا بود که همچون یک کارشناس از اخبار ایران و جهان با خبر بود . تیمهای ملی ورزشی ایران در رشته های مختلف یکی در پی دیگری در دهه های بیست و سی بنا نهاده شدند و پادشاه ایران به اندازه ای در راه گسترش هر چه زودتر و بیشتر ورزش ایران شوق و ذوق و تلاش داشت که اولین حضور قهرمانان ایران در المپیک 1948 لندن به وقوع پیوست تا  بزرگترین میدان جهانی ورزش با نام ایران نیز آشنا شود .

حضور دربازیهای  المپیک  لندن را باید بزرگترین نقطه عطف در ورزش ایران به شمار آورد که  نقش شاه در آن انکار ناپذیر است و باید بدانیم که هزنیه  حضور قهرمانان ایران در اولین المپیک بدست محمد رضا شاه پرداخته شد که در آن زمان یکصد هزار تومان بود  .

این بودجه از جیب شخصی محمد رضا شاه تامین شد تا مردم ایران اگاه شوند که شخص اول مملکت تا چه میزان به ورزش و قهرمانان ملی ایران علاقه دارد و همینطور حضور اودر لندن  باعث دلگرمی ورزشکاران بود .




به دنبال المپیک لندن  ، بازیهای آسیایی 1951 دهلی نو در پیش بود و با توجه به اوضاع نا مناسب مالی کشور ، شاه دستور داد به فرمانده نیروی هوایی وقت ایران - سرلشگر گیلانشاه - که دو فروند هواپیما  در اختیار ورزشکاران قرار بگیرد.




در دهه های پنجاه و شصت میلادی حضور ورزشکاران ایران در میدانهای جهانی و آسیایی  چشمگیر و افتخار آفرین بوده و اعتبار ورزش ایران به جایی رسید که برای اولین بار میزبانی بازیهای آسیایی 1974 به کشور ما سپرده شد . پیش از این بازیهای آسیایی در کشورهایی چون هندوستان ، تایلند ، ژاپن  انجام شده بود . حضور چینی ها بعد از سالها انزوا در بازیهای آسیایی تهران براستی  یک نقطه عطف به حساب می آمد . همراه با آن عراق و اسرائیل نیز در کنار هم در این بازیها شرکت کردند تا همگان از قدرت ایران در آن زمان در خاور میانه آگاه شوند که چنین اتفاق مهمی می تواند بیافتد .

شخصیت ورزشی محمد رضا شاه  و همراهی همیشگی او با ورزش ایران راه را برای سازندگی هرچه سریع تر ورزش در نزد دختران و پسران ایرانی  هموار کرد و چهارم آبان یعنی زاد روز پادشاه ایران بنام روز ورزش نامیده شد تا بیش از پیش حضور پادشاه دوم پهلوی  در میان ورزشکاران و قهرمانان ملی ایران احساس شود .

اینگونه بود که ورزشگاه های پر شمار در بیشتر شهرهای ایران تاسیس شد و در مدارس نیز به اندازه ای ورزش رونق و شکوفایی یافت که در دهه های سی - چهل و پنجاه  ، بازیکنان تیمهای ملی ایران در رشته های گوناگون را دانش آموزان و دانشجویان شکل می دادند و حال و هوای ورزش ما به درستی همان شکل جهانی را داشت . یعنی ورزش در میان نوجوانان و جوانان ایرانی فراگیر شده و دختر و پسر در کنار یکدیگر به تمرین می پرداختند و در بازیهای المپیک و آسیایی می دیدیم که شمار دختران  و پسران نزدیک به هم بوده و در بسیار از رشته ها تیم ملی زنان در کنار تیم مردان حرکت می کرد .





علاوه بر گسترش ورزش در مدارس باید ار تاسیس باشگاه های ورزشی با استاندارد های جهانی در این دوران یاد کنیم که بیشتر باشگاه ها در دست و اختیار بخش خصوصی بود ودر هر شهرستان دست کم دو سه باشگاه مردمی وجود داشت که به درستی از سوی اهالی شهر پشتیبانی و حمایت می شد تا ورزش مردمی جای خود را در هر شهر و دیار باز کند .باشگاه هایی همچون تاج ، شاهین ، دارایی و ....در بیشتر شهرهای ایران فعالیت داشتند و نقش ارزشمندی در رقابتهای داغ و فشرده بازی می کردند که در جذب و آشنایی نوجوانان و جوانان با ورزش روز کوشا بودند .




 درسال 1355 حرکتی ابتکاری در جهت گسترش ورزش صبحگاهی صورت گرفت و   آهنگ بسيار زيبا و خاطره‌انگيزي توسط انوشیروان روحانی براي ورزش صبحگاهي مدارس ساخته شد. مدت زمان آهنگ حدود هشت دقيقه  و هر 15 يا 20 ثانيه مخصوص حركت نرمشي خاصي بود كه با صداي كشيده سوت از قسمت قبلي جدا مي‌شد. بعضي قسمت‌ها هم براي حركت درجا و نفس‌گيري ساخته شده بود . صبح اول وقت كه توي حياط مدرسه  بعد از قرائت قرآن و سرود و همزمان مراسم پرچم و نيايش، در همان حالي كه كيف‌های دانش آموزان روی زمین بود، آهنگ از بلندگو پخش مي‌شد و دانش آموزان با نگاه به معلم ورزش مدرسه كه بالای سکو حركات را انجام مي‌داد، ورزش صبحگاهي را شروع مي‌كردند.

اين برنامه قرار بود در كل كشور همگاني شود، يعني سر ساعت مثلا هفت و نيم اين آهنگ از تمام بلندگوهاي سطح شهر و تاكسي‌ها و اتومبيل‌هاي شخصي پخش شود و مردم در پارك‌ها و حتا كنار پياده‌روها حركات نرمشي را انجام دهند. ضمن آنکه مدتی نیز تبلیغات برای فرهنگ ‌سازی اصولی در ورزش انجام شد تا همگام با رشد و پیشرفت ورزش ملی  با فرهنگ سازنده نیز همراه شویم ، اما افسوس و حسرت که انقلاب 57 به وقوع پیوست و ناگاه تمام رشته ها پنبه شد !





نا گفته نماند که هرگز نمی توان تمام امور و برنامه های ورزش در دوران پهلوی را خالی از اشتباه و خطا قلمداد کرد که به باور نگارنده حضور شخصیت مردود چون شاهپور غلامرضا پهلوی در ریاست کمیته ملی المپیک ایران را می توان بزرگترین ضعف و ایراد برای آن دوران به شمار آورد . علاوه بر این ، تعدادی از مسئولان فدارسیونها ی ورزشی نیز در دوره های محتلف برای این پست ها به شکل سفارشی و براساس رابطه  منصوب شدند تا در پاره ای از زمان دچار گرفتاری و شکست  در رقابتهای بین المللی شویم !

اوج ورزش ایران در آخرین دهه حکومت پهلوی به تماشا گذاشته شد تا برای همگان روشن شود که ورزش در هر سرزمینی می تواند آینه ای باشد برای تماشای شرایط عمومی آن جامعه که بیشترین افتخارات ورزشی ایران - به ویژه در فوتبال - در همین دوران ترسیم شد که بسیاری از آن هنوز نیز با گذشت نزدیک به چهل سال  هرگز تکرار نشده است !





 یادمان نرود که مجموعه ورزشی آریامهر ( ورزشگاه یکصد هزار نفری ) در همین دهه پایانی حکومت پهلوی ساخته شد که یقین بدانید  که جمهوری اسلامی هزار سال دیگر نیز در ساختن چنین تاسیسات عظیمی  ناتوان خواهد بود - ورزشگاه نقش جهان اصفهان  با خرج 70 میلیارد تومان -  22 سال است که ناتمام باقی مانده است !
 انقلاب اسلامی ایران را باید همچون یک بیل به وسعت سرزمین ما دانست که همه چیز را زیر و رو کرد و ارزشها فرو ریخت  تا ضد ارزشها حاکم شود .

خمینی در باره ورزش یک جمله ای  را به زبان آورد و آن را بر در و دیوار ورزشگاه ها کوبیدند و آویزان کردند و این فرمایش  چنین بود :


من ورزشکار نیستم اما ورزشکاران را دوست دارم !!

جمله ای ریاکارانه که مثل تمام گفته های او دروغ بود ، زیرا همان ورزشکارانی را که او می گفت دوست دارد ، همگی تارومار شدند و بعضی میز مثل حبیب  خبیری ، مهشید رزاقی و .....به چوخه اعدام روانه گشتند !




36 سال از انقلاب گذشته و امروز چه کسی است که نداند ورزش در جمهوری اسلامی تا چه اندازه  آلوده به انواع دزدی و غارت است ! براستی باید به حال ورزش ایران گریست که از کجا آغاز کردیم و امروز در چه مصیبتی دست و پا می زنیم ! ......امیر برادران

۱۳۹۳ مهر ۲۷, یکشنبه

استقلال وقفی <ملا خور > می شود !

استقلال وقفی  <ملا خور >  می شود !

چندی است که صحبت از واگذاری دو باشگاه قدیمی و پر طرفدار و استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی و هرروز یک قیمتی از سوی این و آن روی این دو باشگاه گذاشته می شود که بدون شک مثل تمام داد وستد ها در جمهوری اسلامی دروغ  و نیرنگ همراه است .





 در این میان اما نکته ای  که مهم و قابل توجه وجود دارد که  آن تاسیسات و امکانات  باشگاه استقلال است که توسط تیمسار پرویز خسروانی ، موسئس باشگاه تاج به سازمان اوقاف واگذار کرده است و در وقف امکانات و تاسیسات باشگاه تاج ( استقلال )  به روشنی ذکر شده است که این تاسیاست قابل خرید و فروش نیست و برای همیشه به اوقاف سپرده شده است و حال چگونه است که تاسیسات در اختیار اوقاف می تواند واگذار شود و به لحاظ قانونی و حتی شرعی که جمهوری اسلامی خود را مجری احکام شرع می داند ، چنین معامله ای صد در صد خلاف بوده و نمی تواند به ثبت برسد !






نظر یک حقوقدان در ایران- به موجب عقد وقف عین مال موقوفه، یعنی مالی که قرار است وقف شود، اعم از منقول یا غیرمنقول به اصطلاح حبس می‌شود یعنی تا ابد و برای همیشه غیرقابل انتقال و متعلق به امر خیر و نیکوی مورد نظر واقف است و منافع آن نیز به منظوری که واقف قبل از وقف در نظر گرفته، هزینه می‌شود؛ بنابراین عین مال موقوفه غیرقابل نقل و انتقال، خرید و فروش است!





البته چنین خلافی اصلا تازگی ندارد می دانیم که جمهوری اسلامی در طول 36 سال گذشته  هزاران زمین و بنای وقفی را به یاران  و خودی ها سپرده و برای هر خلافی یک کلاه شرعی می سازد و دریک  لحظه حرام را حلال میکند و حلال  را حرام  !!

از این جانور هر چیزی که بگویی می تواند سر بزند و اوقاف و غیر اوقاف برای جماعت دین فروش تفاوتی ندارد و باشگاه استقلال هم مثل تمام آن سرزمین < ملا خور > خواهد شد !.........امیر برادران

۱۳۹۳ مهر ۲۲, سه‌شنبه

جاسوس موساد یا پشتیبان هاشمی رفسنجانی !؟

جاسوس موساد یا پشتیبان هاشمی رفسنجانی !؟

بار دیگر یک بازی نمایشی و سراسر تبلیغاتی برای فریب افکار عمومی در رسانه های جمهوری اسلامی و به ویژه سیمای حکومتی به راه افتاده تا شاید پرده ای روی پاره ای مسائل کشیده شود . در این بازی پر سر و صدا که به خبر اول تبدیل شد ، شخصی بنام امیرحسین جهانشاهی را به عنوان جاسوس موساد و مهره صهیونیست و ضد انقلاب معرفی کردند تا حضور او در جمع مسئولان دو باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران و رئال مادرید را آنچنان داغ کنند تا چماقی برای کوبیدن باند رقیب شود.





امیر حسین جهانشاهی همان اصلاح طلبی است که پس از ماجراهای مرگبار انتخابات - درست تر بگویم انتصابات - ریاست جموری اسلامی سال 88 ناگهان در اروپا رویش کرد و خود را  بنیانگذار «موج سبز» در خارج از کشور معرفی کرد و تلویزیون < رها > را به عنوان تریبون رسمی طرفداران هاشمی رفسنجانی ، محمد خاتمی ، میر حسین  موسوی ، مهدی کروبی و تمام به اصطلاح اصلاح طلبها به روی ماهواره فرستاد.





این سرمایه دار پیچیده درمافیای جمهوری اسلامی آمده بود تا در نقش جااندازهای نظام مطلقه فقیه بازی خود را به نمایش بگذارد و از قضا در همان اولین حضورهایش اینگونه در باره هاشمی رفسنجانی سخن گفت :

«گذشته رفسنجانی را فراموش کنیم. امروز اپوزیسیون داخل و خارج ایران از او پشتیبانی می کند، همچنین بخش بزرگی از مراجع بلندپایه دینی، موج سبز آماده بود که همه امکاناتش از جمله شبکه تلویزیونی اش را در اختیار او قرار دهد!

با همین اشاره و پیشینه جهانشاهی در آن دوران رنگ سبز به خوبی در می یابیم که او یک مهره تمام قد برای جااندازی در نقش اصلاح طلب بوده و حالا جمهوری اسلامی برای گمراهی ساده اندیشان می گوید که جهانشاهی یک جاسوس موساد و عامل صهیونیست و ضد انقلاب است تا بازی را به امروز بکشاند!






 در این میان جالب ترین اظهار نظر را حمید رضا سیاسی رئیس هیئت مدیره باشگاه پرسولیس در مورد جهانشاهی بیان کرد که او را یک سرمایه دار موفق دانست و جاسوسی را برای جهانشاهی قبول نکرد !!

این حرف حمید رضا سیاسی در آن نمایش ساختگی در اخبار سیمای جمهوری اسلامی بدون شک پاسخی بوده به باند دیگر در مافیای حکومتی که می خواهد چماق ملاقات پرسیولیس ها با جهانشاهی را بر سر باند رقیب فرود آورد.

در همین روزهای آینده روشن خواهد شد که چه اتفاقاتی در وزارت ورزش و جوانان و باشگاه پرسپولیس خواهد افتاد تا به درستی بدانیم که امیر حسین جهاشاهی یک بهانه بوده برای تسویه حسابهای درون باند های حکومتی و مثل همیشه  این نمایش مسخره و نخ نما با محورهای جاسوسی برای موساد ، عامل صهیونیست ، ضد انقلاب و ......به اجرا در آمد !.........امیر برادران


۱۳۹۳ مهر ۲۰, یکشنبه

بزرگمردی در ورزش ایران بنام پرویز خسروانی !


بزرگمردی در ورزش ایران بنام  پرویز خسروانی !

چهارم مهر ماه سال ١٣٢۴ با همت ستوان یکم (سپهبد بعدی) پرویز خسروانی قهرمان دوچرخه سواری وقت کشور « باشگاه دوچرخه سواران» پایه گذاری شد. استقبال بیش از حد ورزشکاران و ورزش دوستان از این باشگاه باعث گردید تا مدتی بعد با تغییر نام به « تاج » و سپس « سازمان ورزشی و فرهنگی تاج » به صورت بزرگترین سازمان ورزشی و فرهنگی آسیا در آید.




بدون شک در تاریخ ورزش ایران زمین هیچکس را نمی توان در سازندگی و کارهای زیر بنایی در قد و قواره تیمسار پرویز خسروانی پیدا کرد .
 مردی عاشق که ایران و ورزش را در کنار هم و همیشه سربلند می خواست و با اندیشه های تازه و همگام با زمان به دنبال آن بود تا با کوتاهترین راه بتواند ورزش کشور را در مسیر رشد و پیشرفت قرار دهد .
تیمسار خسروانی از هست و نیست خود برای ورزش ایران مایه گذاشت و بر خلاف بسیاری که از ورزش به نان و نوایی رسیدند ، او ثروت و زمین های مادری خود را برای ورزش ایران وقف صد ساله کرد تا این امکانات کم نظیر برای نسل های بعد نیز موثر ثمر باشد .




قبل از انقلاب « سازمان ورزشی و فرهنگی تاج » دارای ۵ باشگاه در تهران و ۶۶ باشگاه در شهرستان ها و ۲ باشگاه در خارج از کشور ( ترکیه و قطر )  و یک کلوب تنیس که در خاور میانه کم نظیر بود ، حالا بعد از 36 سال که از انقلاب میگذرد ، از این باشگاه فقط یک تیم فوتبال باقی نمانده است !

 شخصیت و اندیشه های بزرگ و سازنده خسروانی در ورزش ایران را شاید بتوان در یک قیاس مع الفارق با رضا شاه بزرگ در سرزمین ایران دنبال کرد که براستی خسروانی نیز در زمینه ورزش پیرو راستین پادشاه بزرگ ایران بود .چراکه خسروانی همه گاه به دنبال ایجاد هر چه بیشتر امکانات و بناهای گسترده برای ورزش بود  و همین امروز می بینیم که تاسیسات به وجود آمده از دوران سازندگی خسروانی در دسترس نوجوانان و جوانان پائین شهر تهران است .

 علاوه بر این امکانات قابل توجه در جنوب تهران  ، باید از نقش بزرگ خسروانی در بنای ورزشگاه بزرگ یکصد هزاری نفری آریامهر ( آزادی )  یاد کرد  و وقتی فرمان را از محمد رضا شاه دریافت کرد  ، قول داد تا ظرف یکسال این ورزشگاه بی نظیر در خاور میانه را تحویل دهد که به واقع تلاش وکوشش شبانه روزی خسروانی  فراموش نشدنی  و انکار ناپذیر است .امروز می بینیم که ورزشگاه نقش جهان اصفهان 22 سال است که با صرف بودجه 70 میلیارد تومان  ، نیمه کاره رها شده است !





در عکس همین نوشته  می بینیم که در روزگار بزرگی ایران ،  ستاره بزرگ فوتبال دنیا و پرتغال یعنی اوزه بیو با تیم بنفیکا به ایران آمد و اینگونه به تیمسار خسروانی ادعای احترام میکند . حالا باید ببینیم که در روزگار آدمهای کوچک  باید تماشاگر حضور حقیر ها باشیم !

 تیمسار خسروانی به اندازه ای با ورزش ایران هم آغوش بوده و هست که زمان تولد باشگاه تاج با روز تولد  این مرد وطن پرست همزمان گشته و هر سال در روز چهارم مهر تولد باشگاه تاج و سازنده آن برگزار می شود .

برای این مرد پاکباز در راه ایران و ورزش و جوانان آرزو تندرستی داریم و 93 سالگی او را  شادباش گفته و امید که آرزو بزرگ تیمسار برای بازگشت به ایران هر چه زودتر تحقق پیدا کند .....امیر برادران

۱۳۹۳ مهر ۱۵, سه‌شنبه

علی کریمی از دیروز تا امروز !

علی کریمی از دیروز تا امروز !

پیش از هر چیز باید گفت که علی کریمی تا زمان پذیرفتن همکاری با فدارسیون فوتبال جمهوری اسلامی و به قول فوتبالی ها  ، فدارسیون علی کفاشیان و قبول دستیاری کارلوس کی روش دارای اعتبار و احترامی بود که دیگر نمی تواند با این جایگاه همراه باشد .





علی کریمی به هر دلیلی که این همکاری را قبول کرده  و یا بقولی توسط اطرافیانش لابی کرده تا کنار کی روش باشد  ، اشتباه بزرگی را مرتکب شده است  ، چرا که تا قبل ازاین اتفاق ناباوارانه همه احساس می کردند که کریمی روبروی این سیستم مافیایی ایستاده است و به هیچ قیمتی حاضر نیست در کنار و همراه این مافیای هزار تو باشد !




کریمی در طول سالهای بازیگری در فوتبال ایران بارها در مقابل مهره های درشت و ریز حکومتی قدعلم کرد و رفتار و گفتاری را به مردم ایران ارائه کرد که همگان او را بسیار متفاوت از دیگر بازیکنان ملی پوش قلمداد کردند و به راستی که این چنین بود .
نگارنده این نوشته در تمام این سالها  جلوتر از ارزشهای کم نظیر فنی کریمی در فوتبال ، به شخصیت و جسارت او برای ایستادگی در برابر حکومتی های جمهوری اسلامی احترام گذاشته  و همواره او را در سمت و سوی مردم می دیدم  .





37 سال است که اما هر روز باید از صف آدمهای شریف و محترم کاسته  شود و به جمع مردود ها اضافه گردد . تمام مصیبت در همین مهم برای ایران و ایرانی نهفته است !
تا دیروز بر اساس وظیفه و مسئولیت باید که از علی کریمی با تمام وجود پشتیبانی و حمایت می شد تا او بتواند در این ایستاده گی و جسارت توانا باشد و خود را تک و تنها نبیند . این بدون شک کمترین کاری بود که هر ایرانی باید برای  علی کریمی انجام میداد که من نیز این گونه باور داشتم .

حسرت و تاسف اما آنجاست که ناگهان خبر میرسد که علی کریمی نیز به جمع مهره های فاسد و ریا کار فوتبال در جمهوری اسلامی پیوسته است تا دیگر هیچ حرفی برای حمایت و پشتیبانی از این  < جسور دیروز>  و < آشفته حال > امروز باقی نمی ماند!

کریمی خود بهتر از هر کس می داند که همکاری با فدارسیونی مثل فدارسیون کفاشیان نه تنها هیچ افتخار و اعتباری به باور نمی آورد ، بلکه ننگ و سر شکستگی در نهایت به هر کس و حتی علی کریمی  خواهد بخشید .





در این رهگذر از همین حالا تیرهای فلاکت بار به سوی کریمی روانه شده است و باید گفت که فرمان آتش  را خود او آن هنگام اعلام کرد که برای اولین بار با ادبیات مهره های جمهوری اسلامی سخن گفت و از آنان که دوست داشتن به جای او روی نیمکت تیم ملی و در کنار کارلوس کی روش بنشیند ، طلب حلالیت  کرد !!!

برای پایان این نوشته به یاد آن جمله  در پشت صندلی طبقه دوم اتوبوس شرکت واحد در همان سا لهای اول جمهوری اسلامی میافتم که  شخصی نوشته بود :


گندآبی به راه افتاده و تو اگر ایرانی هستی ، مواظب باش در این گند آب نیافتی!!!................امیر برادران

۱۳۹۳ مهر ۱۲, شنبه

به مناسبت تولد 69 سالگی باشگاه تاج !

چهارم مهرماه یاد آور تحوّل بزرگی در ورزش ایران است. در چهارم مهر ماه سال ١٣٢۴ یعنی شصت و نه سال پیش با همت ستوان یکم (سپهبد بعدی) پرویز خسروانی قهرمان دوچرخه سواری وقت کشور « باشگاه دوچرخه سواران» پایه گذاری شد. استقبال بیش از حد ورزشکاران و ورزش دوستان از این باشگاه باعث گردید تا مدتی بعد با تغییر نام به « تاج » و سپس « سازمان ورزشی و فرهنگی تاج » به صورت بزرگترین سازمان ورزشی و فرهنگی آسیا در آید.

از سال ۱۳۳۲ « سازمان ورزشی و فرهنگی تاج » فعالیت خود را در سراسر کشور گسترش داد و شعباتی در بیشتر شهرها، دایر کرد.
قبل از انقلاب « سازمان ورزشی و فرهنگی تاج» دارای ۵ باشگاه در تهران و ۶۶ باشگاه در شهرستان ها و ۲ باشگاه در خارج از کشور (ترکیه و قطر) بود.
شصت و نه سالگی باشگاه تاج واستقلال فعلی، فقط یک تولد ساده نیست، بسیار فراتر از این حرفهاست و ریشه در فوتبال ایران دارد.





این باشگاه را به خوبی می شناسیم و با زیر و رو شدن آن و تغییر نام دادن سه گانه آن آشناییم. از سوم اسفند روبروی باشگاه افسران  در چهار دیواری بسیار محقر، در زمین بزرگ و وسیعی در خیابان ایرانشهر و بعد در سازمان فرهنگی و ورزشی تاج در خیابان بهارستان.
باشگاه دوچرخه سواران با پا در میانی پرویز عمو اوغلی ، صاحب تیم فوتبال   آماده، نادر شد و در گروه دوم حضور یافت و پس از آن سرباز، نام گرفت و به گروه اول راه پیدا کرد و مردان بزرگی در آن توپ زدند ، از جمله شادروان مهندس جاودان که در حادثه تونل کندوان از بین رفت،  برادران مسعود نیا ، شادروان علی دانایی فر، سید آقا جلال،  تفرشی، جهانشاهی و چند تن دیگر . پس از گذشت زمان کوتاهی این گروه از باشگاه دوچرخه سواران جدا شدند و نسلی دیگر آمد.





محمد بیاتی از بزرگان این باشگاه  در بخشی از خاطرات خودش در باره این باشگاه می نویسد: علی دانایی فرد بازیکن گوش چپ باشگاه بهترین بازیکن تیم بود و تیمهای تور- سلم- ایرج ونادر را تمرین می داد و با دوچرخه وسائل بازیکنان را که تشکیل شده بود از چند تا توپ و تلمبه و پیراهن سرزمین می برد و بازیکنان را در زمین کالج یا هر جا که زمینی صاف پیدا می شد تمرین می داد. حدود شصت بازیکن زیرنظر علی آقا به تناوب درهفته تمرین میکردند، کار بسیار شاقی بود فقط عشق به فوتبال بود و بس.

خسروانی که در جریان فعالیت علی آقا بود با او جلسه ای گذاشت و گفت من امکانات بیشتری از تو دارم اگر با هم کار کنیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت. علی آقا قبول کرد و با بزرگان تیم محمود بیاتی – کوزه کنانی – ژرژ مارکاریان - نادر افشار و ساوجی درجریان گذاشت آنها هم پس از شور و مشورت با رفتن به باشگاه دوچرخه سواران موافقت کردند و باین ترتیب 60 بازیکن جوان وآماده به تیم فوتبال دوچرخه سواران اضافه شدند. با آمدن بازیکنان جوان، باشگاه تاج جان تازه ای گرفت و خسروانی در خیابان ایرانشهر بالاتراز خیابان شاهرضا نزدیک تخت جمشید زمین نسبتا بزرگی را اجاره کرد. باشگاه یک اتاقه به محل جدید نقل مکان پیدا کرد در این مکان دفتر، سالن بزرگ برای زیبایی اندام هالتر- کشتی – زمین بسکتبال و والیبال – رینگ بوکس و در انتهای زمین بسیار کوچکی هم برای تمرین فوتبالیست ها بویژه جوانان در اختیار علی آقا قرار گرفت که بسیار موثر بود و بسیاری از بازیکنان بعدی ازهمین زمین خاکی به تیم فوتبال تاج راه یافتند. گارنیک مهرابیان – زنده یاد کامبیز جمالی- اونیک – گوگوش- احمد بیاتی – نجاریان و....گارنیک مهرابیان و کامبیز جمالی برای تیم تهران وتیم ملی انتخاب شدند و جمالی یکی از بهترین هافبک های تیم ملی بود.







به هرحال بعد ها «تاج» نام تازه برگزیده شد و آرزو ها رو به تحقق نهاد و در زمینه  همه ورزش ها، کشتی، مشت زنی، وزنه برداری، تنیس، شنا و غیره فعال شد . تیم فوتبال این سازمان فرهنگی و ورزشی، نخستین تیم فوتبال ایرانی است که در فروردین سال ۱۳۴۹، با پیروزی (دو بر یک) بر «هاپوئل» اسراییل، جام قهرمانی فوتبال باشگاه‏های آسیا را به‏دست آورد و همچنین نخستین قهرمان باشگاه‏های ایران در لیگ تخت‏جمشید شد.







در زمینه مالی از بودجه دولتی به روشی درست تغذیه شد و صاحب دو استادیوم در شمال و جنوب تهران و همینطور یک کلوپ تنیس که در خاور میانه، بی نظیر بود. برای همین بدون شک الگوی بسیار مناسبی برای فوتبال امروز ایران می تواند باشد که اگر قرار هست که دولت به باشگاه ها کمک کند، باید این کمک برای امکانات باشگاهی باشد، نه پول دادن برای خرید بازیکن که این روزها در فوتبال ایران رواج دارد و باعث فساد در فوتبال ایران شده است.
اگر در فوتبال امروز انگلستان ، باشگاه منچستر یونایتد این افتخار را دارد ، که آلگس فرگوسن  پرتداوم ترین مربی این تیم می باشد ! این رکورد در ایران و در باشگاه تاج بوده و علی دانایی فر بیست و سه سال مربی این تیم بوده و این افتخار فوتبال ایران هست!
در بعد از انقلاب ، انحلال این باشگاه سر لوحه کار کلیه سرپرستان تربیت بدنی و روسای فدارسیون فوتبال بعد از انقلاب قرار داشت و به همین منظور تاسیسات و امکانات این باشگاه بین تربیت بدنی مناطق تقسیم شد ، تا استقلال حتی اتاقی برای امور اداری و زمینی برای تمرین نداشته باشد و این عمل تا جایی پیش رفت که یکی از روسای ورزش می گفت : مگر استادیوم امجدیه تیم دارد که  استقلال داشته باشد! !!
نکته جالب در مورد چهارم مهر تولد باشگاه تاج ، مصادف هست با تولد بنیانگذار این باشگاه ، پرویز خسروانی که در لندن زندگی میکند و امسال 93 ساله  می شود. برایش آرزوی سلامتی و طول عمر بیشتر داریم .....امیر برادران